Whisky Sour
Här har vi en riktig klassiker i sours-familjen som de flesta av er säkert känner igen! En Whisky Sour kan även drickas av de som normalt sett inte uppskattar whisky, då den söta sockerlagen möter den lena äggvitan och maskerar den maltiga smaken.
Ingredienser
- 6 cl whisky
- 3 cl citronjuice
- 2 cl sockerlag
- 3 skvättar Angostura Bitters
- äggvita från ett halvt ägg
Instruktioner
- Häll i samtliga ingredienser i shakern
- Skaka ordentligt för att skumma äggvitan. Tänk på att inte skaka för länge då shakern kan explodera när äggvita är involverad!
- Fyll shakern med is och skaka tills utsidan blivit frostig
- Sila ner i ett martiniglas
- Garnera gärna med ett marachinobär och en tunn citrontwist
- Garnera sedan skummet med ett par droppar Angostura
Kommentar
Den här drinken kan även serveras som en shortdrink där man fyller glaset med is och sedan häller drinken över isen. Är man konstnärligt lagd så finns det många möjligheter att sätta sin personliga touch med hjälp av Angosturan!