Shin Shin Coffee

De flesta har säkert hört talas om, och också druckit, en Irish Coffee. Även om det kan vara väldigt gott och passar bra en kall och mörk vinterkväll, så kan även den här drinken må bra av en modernisering. Shin Shin Coffee är därför gjord med en bas av mörk rom istället för den klassiska irländska whiskyn och här har vi valt att använda muscovadosocker. Smaken blir aningen mer nyanserad och får en lite oväntad twist.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm kaffeglasen. Fyll t.ex. med vatten och kör i micron.
  2. Handvispa grädden lätt så den tjocknar, men utan att den blir tung.
  3. Häll upp sockerlagen i kaffeglaset.
  4. Häll sedan upp romen och rör runt så att de blandas.
  5. Häll över kaffet i glaset.
  6. Spritsa grädden försiktigt på kaffet.
  7. Garnera genom att strö lite kanel över grädden.

Kommentar

Är du en purist så kan du självklart använda en irländsk whiskey med samma recept, men vilken mörk alkohol som helst fungerar bra till den här varianten. Det går också att använda vanlig sockerlag gjord på strösocker, men en sockerlag gjord på muscovadosocker ökar komplexiteten på drinken avsevärt och passar bra till vintern. Just den här gjordes med en mörk rom som heter Plantation, men fungerar även ypperligt med en mer lagrad rom som har en djupare och rökigare smak. Har du inte möjlighet att göra en espresso eller lungo hemma så kan du också använda ett starkare bryggkaffe.