Mumma

Mumma

En klassiker på det svenska julbordet är en riktigt god och mustig Mumma då den både passar till sillen och till den varma maten! Det här receptet kan ses som en bra grund och kan så klart utökas med andra ingredienser — ett tillfälle att vara kreativ!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kardemumman eller använd färdigmald och häll i en kopp
  2. Häll även i honungen och en skvätt vatten
  3. Värm i micron eller i kastrull så honungen blir rinnig
  4. Sila ner lösningen i en tillbringare
  5. Häll Madeiran i tillbringaren
  6. Häll både lager och porter försiktigt i tillbringaren då den lätt skummar
  7. Rör lätt runt med en sked
  8. Serveras iskall!

Kommentar

Det är viktigt att välja en porter med rätt smak, och en klassiker i sammanhanget är Carnegie Porter. Det finns också väldigt många typer av Madeira och en mumma gör sig väl med en åt det sötare hållet. Blir det Madeira över så kan den med fördel användas i såser och grytor!